21 Ağustos 2012

Sinopale Bianeli

2.kez tatilime denk gelen ve bu yil 4.sü yapılmakta olan ve Istanbul'dan sonra ikinci şehir bianeli olan Sinopale'den bahsetmek istiyorum.
Başlarında Sinop'a gönül vermis bir Sinoplu sanatçi Profesör olan Melih Görgün ve bir avuç gönüllü ile başlayan şimdi ise dünyanın dört bir yanından gelen onlarca sanatçi ile büyüyen dev bir organizasyon.
Her teması birbirinden önemli ve katkı sağlayan bir çalışma bir imece örneği.
Sinopale 1: Şeyler
Sinopale 2: Şeylerin Yeni Düzeni
Sinopale 3: Gizli Anilar, Kayip İzler
Sinopale 4: Gölgelerin Bilgeliği
Yaklaşik 1 ay süren bu sanat şenliğinin kesinlikle izlenmesi, takip edilmesi, desteklenmesi ve duyurulmasi gerek diye düşünüyorum. İnternet üzerinden www.sinopale.org adresinden takip edilebilir.

19 Ağustos 2012

Sinop

Bu şehri seviyorum, birçok problem ve olumsuzluk olmasina rağmen... Huzur bulduğum birçok köşesi var. Belki de beni en çok çeken şey; her geldiğimde herşeyin bıraktığım yerde aynen kaliyor olmasi. Yaşadiğimiz dönem ve şehir itibariyle çokta bulunan birşey değil ama burasi böyle bir yer ve ben buna bayiliyorum.
Hiç trafik lambasinin olmamasi çok ilginç gelebilir bana geliyor çünkü hele hele halki tanidiğinda imkansiz diyorsun ama öyle. Yazin nüfus neredeyse 150-200 binlere tirmaniyor. Ancak ne olursa olsun sabahlari aynen fotoğraflardaki gibi.
Ben bu şehri seviyorum. İçindeki herşeyle.

Bayram

Bugün bayram çocuklar, hadi vurun kendinizi sokaga tanidik tanimadik herkesin bayramini kutlayin. Çünkü artik bunu yapan bizlere Deli diyorlar, çalin kapilari iyi dileklerinizi söyleyin ve açin posetinizi seker versinler vermezlerse kapiyi açmazlarsa suratiniza bakmazlarsa sallayin onlari çünkü sizi bekleyen diger umutlu sevecen insanlara kosun.
Seker Bayraminiz kutlu olsun tüm Çocuklar :)))